Ayurvedisk läkare

Dr. Padmapriya Manoharan

Indisk naturläkare inom Siddha traditionen, som är en släkting till Ayurveda. Siddha och Ayurveda härstammar från samma ursprung men har lite olika behandlingsmetoder. Padmapriya har genomgått en 10-årig naturmedicins läkarutbildning (kandidat- och masterexamen) med klinik på sjukhus i Indien. Hennes stora passion för hälsa har lett henne till Sverige för att fortsätta hjälpa människor till bästa hälsa.

I första besöket ingår ett långt samtal, kompletterat med pulsläsning av dosorna (Vata, Pitta, Kapha).

Du får individuellt utformade tips och råd om diet, livsstil, örter, kosttillskott beroende på din typ av dosa. Padmapriya erbjuder också andra terapiformer som Mudra med andningsövningar och Varmam/Marmaterapi.

Naturmedicinska system som Ayurveda och Siddha behandlar både fysiska och psykologiska problem. Behandlingen fokuserar på att balansera kropp och själ och att stimulera självläkning

Du kan ofta få hjälp med sömnsvårigheter, mag-tarmsjukdomar, kvinnohälsa med speciellt fokus på klimakteriet, stresshantering, depression, IBS, nedsatt immunförsvar, trötthet, obalans i kropp och sinne, allergier, astma, neurologiska problem etc.

Mudraterapi är en del av Yoga Sastra där man använder fingerpositioner för att balansera kropp och sinne.

Varmam/Marma är en energibalansering liknande akupressur för att stimulera energiflödena och rensa energiblockeringar.

Dr. Anju Ambadi Remadevi

Ayurvedisk läkare från Kerala, Indien. Hon är patientfokuserad och erfaren diagnostistiker och behandlare. Hon har en “Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (BAMS)” och därefter fortsatt sina studier med vidareutbildning inom Ayurveda, sammanlagt 6-års studier. Anju jobbade i Kerala på ett Ayurvediskt center och har lång erfarenhet i Keraleeya Panchakarma, Ayurvedisk medicinbehandling etc.

Hennes vision är att alla skall kunna nå god hälsa genom Ayurvedisk kunskap med tillämpade behandlingsmetoder.

Anjus mål är att göra det möjligt för människor att skapa en positiv balans i sitt liv och får verktyg att hantera livets dagliga utmaningar. Hon erbjuder konsultationer, föreläsningar, smriti meditation och örtbehandlingar.

Tjänster

Hälsokonsultation

 1. Prakriti Analys (Vata, Pitta, Kapha)
  Prakriti eller kroppskonstitution är baskonceptet inom Ayurveda. Att förstå Prakriti är det första steget mot en Ayurvedisk livsstil och behandling.
 2. Ayurvedisk kost och diet
  I Ayurveda är maten medicin,  “det du konsumerar bygger dig”. Så en Ayurvedisk diet är ett av de bästa verktygen för ett hälsosamt liv.
 3. Övervikt och Ashtanga Yoga
  Övervikt och livsstilssjukdomar kontrolleras effektivt en kombination av Ayurvedisk medicin och Yoga.
 4. Ayurvedisk psykoterapi och Smrithymeditation
  Psykosomatiska sjukdomar som ångest, stress och känslomässig instabilitet behöver mer uppmärksamhet och resurser än fysiska sjukdomar. Smrithymeditation är en utmärkt vetenskaplig guidad meditationsteknik inom Ayurveda. Som behandlar underliggande problem i det mänskliga sinnet.

Ayurvedisk extern terapi

 1. Abhyangam
  Klassisk Ayurvedisk oljemassage anpassad efter vädret, Prakriti och det fysiska tillståndet av personen.
 2. Udwarthana
  Klassisk Ayurvedisk massage med torra ingridienser och pulver.
 3. Kizhi
  Abhyangam följt av massage med örtmedikerade tygknyten.
 4. Nasyam
  Oljebehandling genom näsan.
 5. Pichu and Kativasti
  Olika Ayurvediska kroppsterapier med olja.