YOGĀSANA ALLOSTASIS

genuinitet, inspiration och värme

YOGĀSANA ALLOSTASIS startades 2013 i liten skala.
Fram till 2021 hade vi en studio i Torslanda med Yoga och Ayurveda. Idag finns vi på Majornas Yogastudio i Linné, på M.a.k.a.s.i.h. vid Munkebäckstorget samt online.

YOGĀSANA ALLOSTASIS som företag är lite som en levande organism, i ständig utveckling och anpassning. Älskar utmaningar och nya uppdrag och har därför genom åren haft många olika sorters uppdrag och samarbeten, såsom Yoga på arbetsplatser, i skolor och för olika ideella föreningar, med deltagare i åldrarna 4-80 år. Skräddarsydd undervisning för privatpersoner i våra lokaler eller i hemmet.

Företag, privatperson eller förening!
Vill ni ha Yoga, massage eller kanske en kort introduktion i Ayurveda på ert arbete, till ett event eller i hemmet, tveka inte höra av er.

Du som kommer som besökare till våra lokaler möts av en personlig kontakt, ett lugn och värme. Vår ambition är att dela med oss av dessa uråldriga gedigna kunskaper med ett stort mått glädje och värme. Men främst att du som varit hos oss går härifrån med en förändring, att du lärt dig något nytt om dig själv och motiveras att bli bättre.

Susanna Svärdh Elofsson

Grundare

Jag startade verksamheten väldigt anspråkslöst med en vilja av att fördjupa mig i kropp och själ. Jag började själv med Yoga som 17 åring och påbörjade en lärarutbildning när jag var 23.

-2009 påbörjade jag en kurs i Ayurvedisk hälsorådgivning. Liksom Yogan tog Ayurveda mig med storm. Både med Iyengarmetoden och Ayurveda har jag från första stund lämnats med känslan av att “detta är på riktigt”, det har klingat an inombords, resonerat med någon grundkunskap som känns så enkel och rimlig. Ayurveda har sedan då funnits med men det var först våren 2020 som jag började arbeta med massage och hälsorådgivning.

Iyengarmetoden och Ayurvedan som kunskaper skrapar inte på ytan. De kräver båda en gedigen utbildning och hög seriositet av den som utbildar sig. Jag är så tacksam att jag mötte just dessa två kunskaper och känner mig trygg att tillhöra och komma från en sådan gedigen grund. Det jag sedan ger tillbaka i min undervisning, behandling och konsultation är en blandning av denna gedigna grund med ett stort mått av glädje och värme. Jag vill sprida lätthet och inspiration till de som kommer till mig. En ambition om att göra det svåra lättförståeligt och attraktivt.

Iyengaryogaföreningen i Sverige (IYFSE)

När Iyengarmetoden började växa allt större och sprida sig utanför sitt ursprung i Pune, Indien så startades föreningar i flertalet länder på önskan av Guruji. I Sverige har vi en förening IYFSE, de övriga nordiska länderna har egna föreningar såsom Norge, Finland och Danmark, inte sällan gör vi samarbeten eftersom vi alla är ganska små föreningar. Det är genom IYFSE allting sker och tack vare denna att Iyengarmetoden kan praktiseras och växa sig större i vår region. Vem som helst kan engagera sig i vår förening, Yogapraktiker som icke, vi är en politiskt obunden idéell organisation och ju fler vi är desto mer mångfald får vi. Läs mer här.

På IYFSEs hemsida finner du information om alla lärare och skolor i Sverige, information om vad föreningen gör, senaste nytt inom Iyengarvärlden m.m.