Massage

De Ayurvediska massageteknikerna är utformade att behandla hela människan, den fysiska kropp såsom onda muskler, sinnet t.ex. ett stressat sinne, och själ såsom våran inre strävan. Med utgångspunkten att vi är en sammansatt organism där allting har en inverkan på varandra. Massageteknikerna innefattar ofta värme och olja och det finns diverse behandlingar för specifika syften.
Alla behandlingar avslutas med en 10 minuters vila. Behandlingarna sätter igång läkeprocesser och det är i vilan som både kropp och sinne får möjlighet att ta emot dessa. Vilan är en mycket viktig del av behandlingen och därför inräknad i den avsatta tiden för massagen.

KAMPANJ

3 tillfällen inom 3 veckor för 1999:- (ordinarie pris 2550:-)

Shirodhara är en behandling som främst går på sinnet. Kropp, sinne och själ är nära sammanlänkade och lite som ett dominospel, faller en bricka så faller ofta dem runtom också. Därför ger Shirodharan en påverkan på hela dig, kropp, sinne och själ. Shirodhara är en djupgående behandling och för att få ännu bättre effekt av behandlingen, terapeutiskt/långvarigt, så rekommenderas att göra behandlingen flera gånger inom en kortare period. Det är lite som att skala av en lök, vid första behandlingen skalar du av det yttre hårda, torra, ogenomträngliga yttre skalet för att nästa behandling skala av ett eller två lager till osv. Vi samlar ofta på oss stress och oro under dagar som går, smått som stort. Fördelen med att göra en behandling såhär lite mer terapeutiskt är att du kan få chansen att få bukt med gammal lagrad stress och oro och därmed få ett annat förhållningssätt till idag. Ofta fortsätter vi dåliga vanor för att vi inte tagit hand om gammalt groll som ligger och gror.

Det kan bli lite som sista dagarna på en 3 veckor lång semester, när man känner att man riktigt kommit in i lunket och har lite mer harmoni och lugn inombords.

Välkommen med din bokning, rådfråga gärna innan du bokar info@yogasana.nu

Boka direkt

ABHYANGA

En mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med relativt lätt tryck och lugna svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avkopplande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid Vata-obalanser samt under höst och vinter.

PrislistaBoka direkt

VISHESH

En lite kraftigare helkroppsbehandling där trycket ökar jämfört med Abhyanga. Vishesh har Abhyangans effekter men kan även lösa upp djupt liggade spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

PrislistaBoka direkt

GARSHAN

En torr helkroppsmassage som utförs med råsidenvantar. Den renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med en oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid Kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

PrislistaBoka direkt

SHIROABHYANGA

En massage av huvud, ansikte, nacke och rygg. Ges med eller utan varm olja. Behandlingen löser upp stress och lättare spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarhet i sinnet ökar.

PrislistaBoka direkt

SHIRODHARA

Inleds med en 20 minuter lång massage av huvudet, nacke, axlar och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamt strömma ner över pannan och hjässan. Behandlingen lugnar ner det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro.

PrislistaBoka direkt

KATI CHIKITSA

En traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygknyten fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen ges med fördel tre dagar i nära anslutning till varandra.

PrislistaBoka direkt

MARMA

En subtil behandling. Under behandlingen stimuleras marmapunkterna med essentiell olja, lätt beröring och uppmärksamhet. Behandlingen avslutas med behandling av de tre huvudmarmaerna. Händerna hålls på var sida om kroppen vid området för varje marmapunkt: bäcken, hjärta och huvud. Punkterna behandlas med kärleksfull uppmärksamhet och omtanke. Marmapunkterna är ett slags knutpunkter där ”shrotas” går samman. Shrotas är kanaler som finns på alla nivåer; dels på en fysisk nivå som kärl, tarmkanaler, luftrör osv. men också på en finare nivå i transportfunktioner av olika slag som t.ex. flöde över cellmembran och på ytterligare finare nivåer som kanaler för flöde av energi och medvetande. Marmapunkterna kan sägas vara kontrollpunkter för ”shrotaerna” där flödet i kroppen styrs; flödet av allt – materia och medvetande. Man kan också säga att marmapunkterna är kopplingspunkter mellan medvetande och materia.

PrislistaBoka direkt