Aktuellt

Making you move

Söndagar på Spinn dansstudio, Järntorget

Under våren har jag några fysiska klasser med varierande tema. Spinn är inte en Yogastudio så det kommer bli propsfriaklasser. Temat kommer variera men ett stort fokus är rörelse, att få igång kroppen, få den att släppa på spänningar och blockeringar. Nivån passar alla och kan anpassas väl för olika behov.

 

Aim low fly high

Balansworkshop på MajornaYoga 3/4
Nyöppnade MajornasYogastudio har bjudit in mig att ha en workshop i armbalanser. Det är positioner där man lyfter sig upp från golvet, de kallas ofta flygande positioner eftersom de har så mycket likheter med lätta småfåglar:)
Dessa positioner kan vara utmanande för många av oss. Min inspiration är att ge deltagarna en känsla av vart lyften kommer ifrån och att minsta lilla lyft ger stor effekt på hela ditt system. I bäckenet har vi en mer tung energi, mer kopplat till jord och vatten. Detta är bland annat för att vår grundning är där, alla vara basfunktioner och vår grundkraft springer ur denna källa. När man jobbar med energier så jobbar man ofta med motsatser, att i lätta rörliga energier tillför man tyngd och stabilitet för att upprätthålla balans. De flygande positionerna skapar både värme, lätthet och rörelse i främst bäckenet. Lyftet kommer nämligen från bäckenbotten. Så som sagt minsta lilla kontakt du får med bäckenbotten så kommer du känna en stark värme, lätthet men också kunna kanalisera den kraften som finns där. De flygande positionera kan liksom transportera den energin som annars kan bli lite stagnerad i bäckenet. Klassen kommer passa alla, oavsett förkunskaper eller förmåga till lyft och flyg. Den kommer vara upplagt till att hitta kontakt med djup muskulatur i bäcken, mage och rygg.
Plats: Majorsgatan 4
Anmälan/info: yoga@majornayoga.se
Tid: 10.30 – 13.00
Instats:  390:-

Streama Yogaklass

Köp och streama våra klasser via Vimeo. Det finns ett urval av klasser med olika teman och varierande längd. Du har den inspelade klassen i 48 timmar och kan göra den när det passar dig.

https://vimeo.com/ondemand/375137?